preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tin Ujević" Osijek

 > ARHIVA
 

 

PRVAŠIĆI, DOBRO NAM DOŠLI!

Prvi dan škole najuzbudljiviji je za prvašiće. Zato su im naš 2.a i 2.b priredili veselu priredbu dobrodošlice, punu pjesme, recitacija i plesa.

Nasmijane prvašiće i jednako uzbuđene roditelje potom su učiteljice Triber-Rupčić, Udarević i Andrić povele u učionice.

Lijepa vijest jest i da od ove godine naša škola ima i produženi boravak za malene.

 

FILMSKI LISTOPAD

Preko 250 učenika naše škole u listopadu će posjetiti kino "Urania".

Peti i šesti razredi planiraju pogledati najnoviji animirani film "Rode", a sedmi i osmi obiteljsku komediju "Mali genijalac".

                 

Nagradno, dio se osmih razreda 3.listopada susreće sa slovenskom veleposlanicom na premijeri slovenskog filma koji je ujedno kandidat za "Oscara".  Radi se o filmu "Razredni neprijatelj" Roka Bičeka koji je snimljen po istinitom događaju. Na taj način i mi obilježavamo Dane slovenske kulture.

                                 

 

 

DANI KRUHA

DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE u našoj su školi obilježeni, između ostalog, priredbom i malom izložbom učenika trećih i četvrtih razreda.

Uz prigodne pjesme, igrokaze i recitacije te goste iz Glazbene škole F.Kuhača i učenici 6.b su priredili nekoliko točaka.

Vjeroučiteljice su pripremile učenike da pjesmom i riječima zahvale za plodove zemlje, a na kraju su svi primili blagoslov svećenika koji nas je podsjetio na važnost ljudske poniznosti i skromnosti.

  

                          

    

TJEDAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA 

Ovaj su tjedan šesti razredi naše škole na satu engleskog jezika, s nastavnicama Morenom Lalić i Anjom Ravnjak, obilježili tjedan borbe protiv siromaštva.

Gledali su edukativne i motivirajuće video isječke, razgovarali i pisali o toj temi te su izrađivali likovne uratke. 

Odabrane pisane radove možete pročitati u spremljenim dokumentima pri dnu stranice.

 

 

 

VELIKO PRIZNANJE UČITELJU 

Naš dragi i cijenjeni učitelj tehničke kulture Milan Šulovnjak 22.listopada 2016.primit će u Zagrebu veliku nagradu i važno priznanje.

Hrvatska zajednica tehničke kulture dodijelit će našem učitelju Godišnju nagradu za 2015.godinu iz područja tehničke kulture za velik doprinos i zasluge u razvoju iste.

Čestitamo!

SVJETSKI DAN SVEMIRA

Učenici su petih razreda, sa svojim su razrednicima Ivanom Kovač, Ivicom Kovač i Mirjanom Jerković, obilježili Svjetski tjedan svemira, međunarodnu proslavu znanosti i tehnologije,  sudjelujući u aktivnostima  Muzeja Slavonije: posjet stalnoj postavi Muzeja „Prapovijest“, gdje su se izravno upoznali s vučedolskom kulturom, te sudjelovanje u predavanju dr.sc.Ivice Puljka „Što (još) ne znamo?“.

Organizatori Svjetskog tjedna svemira su agencije, svemirske kompanije, škole, planetariji, muzeji i drugi. Sinkronizirana događanja privlače pažnju javnosti i medija. 2016.godine održalo se 1600 događanja u 72 zemlje.

    

IZBORI ZA DJEČJE GRADSKO VIJEĆE GRADA OSIJEKA

U četvrtim, petim i šestim razredima provedeni su predizborni postupci te su izabrani kandidati predali svoje kandidature/živozopise. Njih možete pročitati u holu škole kako biste znali za kojeg kandidata ćete glasati na izborima za DGV Grada Osijeka 21.studenog od 10 do 15 sati.

Sam dan izbora (21.11.) protekao je u ugodnom ozračju. Na izbore je izašlo 82 posto birača. Najviše je glasova dobio JARNO MLINAČEK iz 6.a i time postao naš predstavnik za dječjeg gradskog vijećnika. Njegova je zamjenica petašica ANA JERKOVIĆ. Čestitamo!

  

 

VUKOVAR U SRCU - OBILJEŽAVANJE 25. GODINA

1.dan - RAZGOVOR S BRANITELJEM, BOJNIKOM DRAGOM MAKSIMOVIĆEM u knjižnici škole


Emotivnom i autentičnom pričom istinskog vukovarskog branitelja, gospodina Drage Maksimovića, započela je večer u našoj školi i prvi dio projekta "Vukovar u srcu - 25.obljetnica". Autor knjige "Vukovar - grad tisuću istina", bojnik i vukovarski branitelj koji je bio jedan od voditelja proboja nakon 18.11., pričao je sedmašima o velikoj i teškoj, gotovo stodnevnoj opsadi grada. Ulomak iz knjige, priča "Jure", osobito je dirnula naše učenike koji su se toplim pljeskom i pismom zahvalili g.Maksimoviću.

    

2. dan - POETSKA VEČER KOD SPOMENIKA "HEROJSKO SRCE" NA JUGU 2


Recitatori osmih razreda priredili su za šeste razrede poetsku večer. Uz svjetlost svijeća, učenici su govorili izabrane stihove iz "Izbora iz lirike domoljubne poezije i proze"... Tekstovi Drage Ivaniševića, Siniše Glavaševića, Hrvoja Hegedušića, M.S.Mađera, Nikole Milićevića i brojnih drugih autora izgovoreni u ambijentalnom prostoru ostavili su zasigurno emaptičan trag u srcima naših učenika.

    

3.dan - BALONI MIRA I VELIKI KONCERT POSVEĆEN GRADU HEROJU

Vrhunac i središnji događaj našeg projekta odvijao se u srijedu. Uz goste iz Grada i MCDR naši su učenici puštali stotinu balona s porukama mira ispred Sportske dvorane Jug 2. Nakon toga slijedio je zaista prekrasan koncert osječkih i vinkovačkih glazbenika: Igor Delač, Branka Došen, Karlo Cvetković, Dinko Glavaš, Dubravko Lažeta, Andrea Opačak, Shorty, shommy, Tamburaški sastav "Dike" i Tamburaška škola "Batorek". Pred gotovo 800 gledatelja pjevali su odabrane domoljubne pjesme, a zasluženo najveći pljesak dobila je naša učiteljica glazbenog, Andrea Opačak koja nas je osobito dirnula svojom pjesmom. Na kraju se oko 800 posjetitelja koncerta pridružilo izvođačima pjevajući zajedno legendarnu pjesmu ,,Moja domovina,,. 

  

4. dan - PALJENJE LAMPIONA NA VUKOVARSKOJ ULICI 

Tradicionalno se i u našem gradu pale svijeće na Vukovarskoj ulici u znak sjećanja na veliku vukovarsku žrtvu i u znak odavanja počasti poginulim žrtvama. Zato smo i mi zapalili svijeće uz misao: NEKA SE NIKAD NE ZABORAVI!

  

5. dan - LITERARNA VEČER

Posljednji dan, ujedno sam dan koji se obilježava kao Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, posvetili smo petašima.

Na međukatu škole, uz svjetlost svijeća, recitatori osmih razreda govorili su stihove o Hrvatskoj, Slavoniji, Vukovaru i hrabrim braniteljima. Bila je to literarna večer braniteljima na spomen.

     

 Cilj ovog projekta je ostvaren - NEKA NAM SVIMA OSTANE ZAPIS U SRCU!                                             

Učiteljice Andrea Opačak, Ivana Vrban i Jasminka Vrban zahvaljuju svima na sudjelovanju u projektu! 

Fotografije možete pogledati u galeriji na sljedećem linku:
http://os-tujevic-os.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=66

Medijsko praćenje projekta možete pogledati na ovim linkovima:

Dobro jutro Hrvatska - HRT

Dnevnik Osječke televizije
 

Nova TV - Dnevnik
http://tinyurl.com/hk2d2yg

Hrvatski radio - Osijek
http://radio.hrt.hr/radio-osijek/clanak/vukovar-u-srcu-juga-2/131244/

Slavonska televizija

Sjećanje na Tina

Učenici 6.a razreda su 8.11.2016. godine, u pratnji razrednice Morene Lalić, posjetili školsku knjižnicu  kako bi obilježili godišnjicu smrti Tina Ujevića. Na predlošcima za straničnike,  ispisivali su neke od njegovih slavnih stihova, oslikali ih i zatim plastificirali. Jako su se zabavili! Na kraju su se svi zajedno fotografirali. Knjižničarka je puno pomogla u radionici Sjećanje na Tina.

                                                                                                         Alen Matijaš, 6.a

    

 

BOŽIĆNO - NOVOGODIŠNJA PRIREDBA

Radujući se kraju polugodišta i predstojećim blagdanima, priredili smo priredbu dočekujući na početku Betlehemsko svjetlo. Svjetlo su nam donijeli izviđači ,,Slavonskog hrasta,, i unijeli tako duh Božića. Potom su nas razgalili prvašići svojim prvim javnim nastupom. Nakon njih priredbu su uljepšali mali pjevači, recitatori viših i nižih razreda, rasplesana ritmika i naša Ena Rastija te za kraj zbor uz pratnju dragih gostiju - Tamburaškog sastava općine Antunovac. Sretni nam svima predstojeći blagdani!

,,MILA GOJSALIĆ,, I ŠESTAŠI

 Zanimljivim uprizorenjem poznate hrvatske legende ,,Mila Gojsalić,, i atraktivnom borbom Hrvata i Turaka šesti su razredi 23.siječnja u holu škole pred roditeljima prikazali rezultat projekta iz hrvatskog jezika pod nazivom ,,Hrvatske legende,,. 

 

OŠ "Tin Ujević", Osijek -  škola domaćin za LiDraNo 2017. (općinska razina)

Naša je škola bila škola domaćin za općinsku raznu natjecanja LiDraNo 2017.

O načinu organizacije pisalo se i u medijima te donosimo link u kojem možete pročitati sve detalje o samom natjecanju i organizaciji istog.

http://www.glas-slavonije.hr/323756/3/Literarci-novinari-i-dramci-pokazali-dar-i-kreativnost

 

GALERIJA "HRVATSKI KNJIŽEVNICI"

 

Rezultat višemjesečnog projekta iz hrvatskog jezika bio je vidljiv 31. siječnja u holu škole. 15 osmaša predstavljalo je oživljene likove Tina Ujevića, Dragutina Tadijanovića, Ivane Brlić-Mažuranić, Vesne Parun, Augusta Šenoe, Ivana Gorana Kovačića, Vladimira Nazora, Grigora Viteza, Mate Balote, Dragutina Domjanića, Matka Peića, Miroslava Krleže, Dinka Šimunovića, Jagode Truhelke i Dobriše Cesarića. Kako je Ivana Brlić-Mažuranić imala sedmero djece, angažirali smo troje učenika iz 2., 4.i 6. razreda koji su predstavljali Zdenku, Nikolu i Nevu, troje Ivanine djece. Oni su razgalili posjetitelje svojom uvjerljivošću jer je uz njih Ivana Brlić-Mažuranić, osim što je posjetiteljima pričala o svom životu i djelu i pokazivala im svoja tiskana djela u brojnim izdanjima, mogla uživo pokazati i svoju dječicu.

Kroz trosatnu prezentaciju izložbu je posjetilo oko 450 učenika naše škole i 20-ak učitelja i djelatnika. Obilazili su skupno svakog književnika te slušali o njihovom životu i djelima kružeći od jednog do drugog. Postavljali su i pitanja, a naši su se književnici zaista morali dobro pripremiti da bi im odgovorili na njih. Trudili su se biti uspješni i dorasli tom zadatku.

DAN ZALJUBLJENIH - VALENTINOVO

Uz pisanja pisama koja su se prikupljala u posebnoj kutiji i koja su ,,ljubavni poštari,, dijelili tijekom dana, u večernjim je satima organiziran valentinovski ples. Sedmaši i osmaši zabavljali su se u holu škole i nasmijani napustili školu nakon ugodne zabave i opuštanja uz ples.

Više fotografija uskoro u galeriji.

 

Radionice Prve pomoći

U četvrtak 16.2.2017. u holu škole održane su radionice Prve pomoći za sve sedmaše naše škole. Koliko je bilo zanimljivo i poučno, pogledajte uskoro u galeriji fotografija. Veliko hvala volonterima Crvenoga križa Enoli, Milanu i Goranu, koji su vodili radionice.

 

Maskenbal 

Pokladni utorak je savršen dan da i u našoj školi bude veselo pod maskama.

Školskim su holom šetale otkačene misice i misteri, princeze, Romi, afričko pleme, bolesnici iz bolnice, zastrašujući vampiri i mumije, brojni super junaci i likovi iz Disneyevih crtića, plesali su nam kauboji, glumili nam poznati glumci, a pogrebna povorka se oprostila sa školom. 

Bio je to još jedan zanimljiv bal pod maskama.

ODRŽANO 5. MEĐUNARODNO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA "HIPPO COMPETITION"

 

U našoj je školi  4.3. 2017. godine održano Hippo natjecanje. Istoga su se dana u više od 10 država i više od 1.500 škola natjecala djeca od 9 do 19 godina. U našoj se školi natjecalo 37 učenika od 3. do 8. razreda u 3 razine znanja: 1. razina (3. - 5. razred), 2. razina (6. razred) i 3. razina (7. i 8. razred). Pisali su dva polusatna testa koja su provjeravala njihovo razumijevanje čitanjem i slušanjem. Za vrijeme odmora su razmijenili iskustva, pogledali tri plesne točke i pojeli užinu.

Kako je cilj ovoga natjecanja stvoriti okruženje za sklapanje novih prijateljstava, kulturnih razmjena te razvijati sportski duh djece, jedva čekamo da 25.3.2017. saznamo rezultate. Nadamo se da će se barem netko uspjeti uvrstiti u regionalno polufinale (u travnju) te u finale koje će se održati 13. - 14.5.2017. u mjestu Jesolo u blizini Venecije u Italiji.

Rezultate natjecanja i sve ostale informacije koje bi vas mogle zanimati možete potražiti na web adresi: http://www.hippo-competition.org/.

DAN MATERINSKOGA JEZIKA I DANI HRVATSKOGA JEZIKA

Šesti su razredi obilježili Dan materinskog jezika (21.2.) zajedno s Danima hrvatskoga jezika (koji se obilježavaju od 11. do 17.3.) uređenjem panoa te prezentiranjem naučenog pred šestim i osmim razredima naše škole. Saznali smo dosta zanimljivih informacija, a i vi ih možete saznati ukoliko zastanete ispred panoa na drugom katu i pročitate što piše.

Volimo i njegujmo svoj hrvatski jezik!!!

ERATOSTENOV EKSPERIMENT

21.3.2017. naša je škola ponovno sudjelovala u Eratostenovom eksperimentu.

Uz pomoć sunčeve sjene izračunali smo opseg Zemlje u suradnji sa našim partnerima iz Grčke, Poljske, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

 

Posjet kinu i kazalištu

PROLJEĆE ZAPOČINJEMO KINOM I KAZALIŠTEM Ljepše vrijeme poziva nas van, ali smo ipak našli i vrijeme i dobru volju da posjetimo i kino i kazalište. Kroz izvanučioničnu nastavu iz hrvatskoga jezika realizirali smo posjet kinu ,,Urania,, sa svim petim i šestim razredima naše škole. Lektiru smo povezali s još boljim, dugoočekivanim filmom o Kokovim pustolovinama. Sedmaše i osmaše očekuje posjet HNK i gledanje hvaljene drame ,,Vitez slavonske ravni,, koja je nastala prema poznatom romanu Marije Jurić Zagorke, a u kojoj se prate davna zbivanja i u Osijeku.

MATEMATIKA MOŽE BITI ZABAVNA

Na dodatnoj nastavi iz matematike, učenici 5.a i 5.b razreda pravili su fine matematičke kuglice. Recept kojeg su dobili bio je napisan uz pomoć razlomaka koje su nedavno naučili. Stoga smo morali prvo „riješiti“ recept kako bi znali koja nam je količina sastojaka potrebna.

Naravno, na kraju je bilo potrebno i pojesti kuglice, što nam nije bilo nimalo teško. Bile su izvrsne!

 
 
 
ČESTITKA ŠESTAŠA POVODOM MAJČINOG DANA
 

Svake se druge nedjelje u svibnju obilježava Majčin dan.

Veseli učenici 6.a odlučili su svojim majkama povodom tog dana na roditeljskom sastanku pokazati simpatičan filmić.

Pogledajte ga i vi  i ne zaboravite majkama svaki dan pokazati ljubav!

 

 

TINKINE NOVINARKE S GLUMICOM IVANOM MEDIĆ
 
Nakon izuzetno zanimljive i raspjevane predstave "Moje pjesme, moji snovi" koju smo, u sklopu nastave glazbene kulture išli gledati u HNK s prof. Opačak, naše male novinarke - učenice 6.b, napravile su svoj prvi intervju u životu i to s glumicom osječkog HNK - Ivanom Medić.
Veselimo se što ćete ga pročitati u prilogu.
 
SVEČANA PROSLAVA DANA ŠKOLE 
Izložbom fotografija D.Rajlea te izložbom brojnih učeničkih radova započela je proslava Dana škole.
Svečana priredba održana je u petak, 26.5., a na početku su nagrađeni učenici i mentori koji su postigli zapažene rezultate na brojnim natjecanjima. Potom su folklor, plesačice, mali i veliki glumci i pjevači razgalili srca brojnih roditelja svojim nastupima. U utorak, 30.5., proslava Dana škole nastavlja se aktivnostima raznovrsnih radionica i sportskih nadmetanja.
Fotografije ćete  moći pogledati uskoro u foto-galeriji.
 
 
Područje privitaka
 
 
 
 
 
 
 
 

 

AKTI ŠKOLE
 
eTwinning

 
Anketa
Koju biste ocjenu dali novom izgledu web stranice OŠ "Tin Ujević"?


 
Korisni linkovi

 
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 
 > ARHIVA
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tin Ujević" Osijek / Opatijska 46, HR-31000 Osijek / os-tujevic-os.skole.hr / ured@os-tujevic-os.skole.hr
preskoči na navigaciju