preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tin Ujević" Osijek

vijesti

PINGIĆ

Autor: Ivana Kovač, 6. 12. 2019. 18:21

table tennis crew

Polaznici izvannastavne aktivnosti Tinka na vagi okušali su se i u stolnom tenisu. U očekivanju vanjskih stolova, za sada lupamo po drvenim.

[više]

 


 

 

TINKA NA VAGI trči povodom Dana grada

U nedjelju 1. prosinca 2019. održala se humanitarna utrka na dva, pet i deset kilometara povodom proslave Dana grada, pod nazivom "OSIJEK TRČI - I TI TO MOŽEŠ, DARUJ SVOJE KILOMETRE". Polaznici izvannastavne aktivnosti „Tinka na vagi“ naše Škole, uz potporu voditeljica Helene Sakoman, Dunje Kasač Krmpotić, Ivane Nenadić i Ivane Kovač hrabro su istrčali dva kilometra, ali i pokazali veliko srce donirajući sredstva Klinici za pedijatriju - KBC Osijek.

 

 

ZDRAVA PREHRANA

 

U sklopu projekta „Tinka na vagi“ u našoj je školi održano  predavanje o zdravoj prehrani. Održala ga  je nutricionistica Anja Bašnec te zainteresirala učenike da proučavaju i sami sve što naše tijelo i um čini snažnijim.

Kako u sklopu projekta učenici redovito imaju treninge te su već usvojili važnost treniranja i održavanja kondicije, ovim predavanjem kod učenika smo željeli razviti svijest o važnosti zdrave prehrane. Učenici su mogli čuti kako je u  jelovnik važno uvrstiti sve vrste voća, mesa i žitarica. Saznali su i naučili koje vrste žitarica su zdrave i važne za održavanje zdravlja. Predavačica je učenicima objasnila štetnost  svakodnevnog uzimanja nezdrave hrane i pića za ljudski organizam. Učenici su bili zainteresirani, postavljali su brojna pitanja te nam je sat vremena bilo kratko za odgovoriti na sva. Zbog velikog odaziva i zainteresiranosti, nastojat ćemo i dalje organizirati predavanja o zdravoj prehrani te ćemo zajedno izraditi jelovnik primjeren svakom učeniku.

 

 

 

Trening

četvrtkom 6. sat u parnoj smjeni - Dunja Kasač Krmpotić

po dogovoru                - Helena Sakoman

subotom, 11.00h           - Ivana Kovac

 

 

AKTI ŠKOLE
 
eTwinning

 
Anketa
Koju biste ocjenu dali novom izgledu web stranice OŠ "Tin Ujević"?


 
Korisni linkovi

 
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 
 > Tinka na vagi
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tin Ujević" Osijek / Opatijska 46, HR-31000 Osijek / os-tujevic-os.skole.hr / ured@os-tujevic-os.skole.hr
preskoči na navigaciju