preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tin Ujević" Osijek

 > Naslovnica
Vijesti

OBAVIJEST O UPISIMA U 1. RAZRED

Autor: Magdalena Pišćak, 4. 2. 2021.

OSNOVNA ŠKOLA „TIN UJEVIĆ“ OSIJEK

OSIJEK, 4. veljače 2021.g.

OBAVIJEST RODITELJIMA

Obavještavamo sve roditelje koji prema mjestu prebivališta/boravišta pripadaju upisnom području Osnovne škole „Tin Ujević“ Osijek (u privitku se nalazi točan popis ulica s brojevima) da su obavezni izvršiti prijavu djece kako bi škola mogla izvršiti evidenciju za preglede za upis u prve razrede. 

Roditelji se mogu javiti na predupis telefonski tajnici škole (031/561 210) u razdoblju od 4. do 12. veljače 2021. u terminima:

PONEDJELJAK, UTORAK, SRIJEDA, ČETVRTAK, PETAK (7-14 sati)

U prvi razred osnovne škole za 2021./2022. školsku godinu upisuju se djeca koja su rođena u razdoblju od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015.godine i djeca kojoj je u školskoj godini 2020./2021. odgođen upis u prvi razred osnovne škole. 

Pozivamo roditelje da uredno prijave prebivalište i boravište djece (doseljenje, preseljenje).

Roditelje čija djeca već imaju utvrđene teškoće u razvoju molimo da prijavu izvrše što ranije, kako bi se na vrijeme obavile potrebne specijalističke pretrage zbog utvrđivanja primjerenog programa školovanja. Utvrđivanje psihofizičkog stanja za tu djecu će se obavljati od 1. veljače do 15.travnja .

Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred može podnijeti roditelj za dijete koje će do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik. Zahtjev (obrazac 6. )podnosi se Upravnom odjelu za obrazovanje Osječko-baranjske županije  najkasnije do 31. ožujka 2021. Obrazac zahtjeva nalazi se i na web stranici ureda: http://www.obz.hr/index.php/prosvjeta/osnovnoskolski-odgoj-i-obrazovanje/upisi-ucenika-u-i-razred  ili mogu preuzeti osobno u Upravnom odjelu za obrazovanje Osječko –baranjske županije.

Privremeno oslobađanje djeteta od upisa u prvi razred osnovne škole ostvaruje dijete kojem je zdravlje teško oštećeno ili ima višestruke teškoće, a čiji su roditelji u skladu s posebnim propisima stekli pravo na status roditelja njegovatelja , odnosno dijete koje je s obzirom na vrstu, stupanj i težinu oštećenja steklo pravo na skrb izvan obitelji radi osposobljavanja na samozbrinjavanje u domu socijalne skrbi ili pravo na pomoć i njegu u kući , u sklopu koje se osigurava pružanje usluga psihosocijalne pomoći.

Zahtjev za privremeno oslobođenje od upisa u prvi razred osnovne škole podnosi Upravnom odjelu za obrazovanje Osječko-baranjske županije, roditelj djeteta ( Obrazac 6.). Uz zahtjev se prilaže medicinska dokumentacija o zdravstvenom i razvojnom stanju te nalaz i mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja.

Stručno povjerenstvo škole, nakon provedenog postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, može predložiti Upravnom odjelu za obrazovanje Osječko-baranjske županije odgodu upisa u prvi razred za jednu školsku godinu isključivo iz razloga navedenih u članku 9. Stavku 2. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava.                                                                                           

Učenik se može upisati u prvi razred osnovne škole kojoj ne pripada upisnom području  ako to ne izaziva povećanje broja razrednih odjela u osnovnoj školi u koju se upisuje što je uz zahtjev roditelja (obavijest roditelja o upisu djeteta u drugu osnovnu školu, obrazac zahtjeva nalazi se i na web stranici ureda: http://www.obz.hr/index.php/prosvjeta/osnovnoskolski-odgoj-i-obrazovanje/upisi-ucenika-u-i-razreddužan pisano potvrditi ravnatelj škole. Prije podnošenja zahtjeva za upis u drugu školu dijete mora biti pregledano po Stručnom povjerenstvu škole koju je trebalo pohađati prema upisnom području utvrđenom na temelju prebivališta /boravišta.

UTVRĐIVANJE PSIHOFOIZIČKOG STANJA DJETETA

Prije upisa u prvi razred osnovne škole obavezno je utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta doraslog za upis. Psihofizičko stanje djeteta utvrđuje Stručno povjerenstvo škole u sastavu nadležni liječnik iz školske medicine, stručni suradnici pedagog, psiholog i učitelj/ edukacijski rehabilitator.

PREGLEDI djece  u OŠ“Tin Ujević“ odvijat će se tijekom ožujka ,travnja i svibnja kod pedagoga, psihologinje i edukacijskog rehabilitatora škole prema dogovorenom rasporedu. Nakon uvida u popis prijavljene djece škola će vas upoznati s daljnjim postupkom i rasporedom utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta na roditeljskom sastanku (na koji ćete biti pismeno pozvani), putem oglasne ploče škole i WEB stranice škole http://os-tujevic-os.skole.hr .

Prijave za LIJEČNIČKI PREGLED U SVRHU UPISA U PRVI RAZRED U OSNOVNU ŠKOLU „TIN UJEVIĆ“OSIJEK zaprimat će se online. Obavijest o načinu prijave bit će naknadno objavljena tijekom ožujka na mrežnoj stranici škole i stranici Službe za školsku medicinu Osijek (dr.Darija Doljanac, Drinska 8, Osijek).

U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan o tome obavijestiti Stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području, koje će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme.

Iznimno od navedenih rokova, u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19, koju je utvrdio  Stožer  civilne zaštite, postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred provodit će se uz pridržavanje mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prema oglašenim rasporedima i mora biti okončan najkasnije do 20.8.2021. godine.

Detaljnije informacije možete pročitati na mrežnoj stranici Škole u dokumentu Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole za 2021./2022. školsku godinu na području Osječko-baranjske županije.                                                                                                                    

Stručna služba škole

 

 

 

UPIS DJECE U PRVI RAZRED PROVODIT ĆE SE

7. i 8. lipnja 2021.

U vremenu od 8 do 12 sati i od 16 do 19 sati.

Iznimno od navedenih rokova u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije upis će se provesti nakon provedbe postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta za upis u prvi razred osnovne škole, prema rasporedu koji će utvrditi svaka škola.

 
Priloženi dokumenti:
Plan_upisa_djece_u_prvi_razred.pdf (236.16 KB)
upisno_podrucje_1.jpg (269.07 KB)
upisno_podrucje_2.jpg (245.89 KB)
AKTI ŠKOLE
 
eTwinning

 
Anketa
Koju biste ocjenu dali novom izgledu web stranice OŠ "Tin Ujević"?


 
Korisni linkovi

 
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola "Tin Ujević" Osijek / Opatijska 46, HR-31000 Osijek / os-tujevic-os.skole.hr / ured@os-tujevic-os.skole.hr
preskoči na navigaciju