preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Tin Ujević" Osijek

 > Naslovnica
Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Poštovani učenici i roditelji,

u četvrtak 18.11.2021. godine je neradni dan kojime obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.
U petak 19.11.2021. je radni dan i nastava se odvija po redovnom rasporedu.

Jasenka Vajdić, ravnateljica

PJESNIČKA VEČER U ZNAK SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA
Povodom 30. obljetnice sjećanja na žrtvu Vukovara, naši sedmaši i osmaši sa svojim su učiteljicama hrvatskoga jezika priredili  izbor iz domoljubne lirike. Nekoliko najljepših pjesama krasnoslovili su ovdje za sve vas.
 
Dostojanstveno i emotivno na taj su način obilježili ovaj tužni dan, a svi zajedno možemo upaliti lampione na svojim prozorima.
 
OBAVIJEST O NASTAVI OD 15.11.2021.

OBAVIJEST O NASTAVI U TJEDNU OD 8.11.2021. DO 12.11.2021.

OBAVIJEST ŠKOLSKE MEDICINE

ONLINE NASTAVA

ERASMUS I SLAVONIJA I BARANJA SE VOLE

U sklopu trodnevnog projekta Dani Erasmusa (Erasmus Days), srednje i osnovne škole iz Slavonije i Baranje koje provode Erasmus programe, a na inicijativu Prve gimnazije Osijek, izradile su knjižicu osvrta na svoje međunarodne projekte. Knjižica uključuje postere, informacijsku grafiku te informacije i kratke filmove o tekućim projektima. Učenici 6.a razreda naše škole sudjelovali su u stvaranju knjižice "Erasmus i Slavonija i Baranja se vole" pripremivši informacijsku grafiku te snimivši dva kratka filma o Erasmus KA2 projektu "Dvorci Dunava, naše zajedničko nasljeđe". Knjižica, rađena u programu Book creator, bit će podijeljena na mrežnim stranicama škola te prezentirana u lokalnoj zajednici.

#ErasmusDays

 

OBAVIJEST O TESTIRANJU

Poštovani roditelji i učenici 4. razreda!

Obavještavamo vas kako će se u  našoj školi i ove školske godine provoditi identifikacija potencijalno darovitih učenika. Postupak identifikacije provest će školska psihologinja tijekom ovoga tjedna. Zakonska je obveza škole identificirati potencijalno darovite učenike, a rezultati testiranja su tajni. Roditelji potencijalno darovite djece će o rezultatu testiranja svoga djeteta i planiranim aktivnostima biti obaviješteni pisanim putem. Svi ostali roditelji koji su zainteresirani za rezultate svoga djeteta mogu se obratiti školskoj psihologinji za detaljnije informacije.

školska psihologinja

VOLIMO ŽIVOTINJE
"Jedna vrećica, maloj maci srećica" naziv je akcije Društva "Naša djeca" koje ove godine obilježava i 70. godinu postojanja.
Naši mali gradski vijećnici, Dina Mršo i  Mihael Janc, potaknuli su i naše tinovce da sudjeluju u akciji. Na svakom katu postavili su kutije u koje su i djelatnici i učenici mogli donirati konzervu ili vrećicu vlažne mačje hrane za napuštene osječke mace.
Bravo za ljubitelje maca i empatične tinovce! 
 
 
EUROPSKI DAN JEZIKA

Učenici 5.c i 6.c razreda su od 22. do 30. 9. 2021. raznim aktivnostima obilježili Europski dan jezika istovremeno promičući bogatu jezičnu i kulturnu europsku raznolikost te interes učenika za cjeloživotno učenje stranih jezika. 

Istražujući međusobni utjecaj drugih jezika i kultura na materinski jezik, učenici su uočili sličnosti i razlike u izgovoru pojedinih riječi  i izraza na različitim jezicima.

Pod mentorstvom nastavnice Jerković, učenici su izradili originalne uratke u digitalnom alatu Wordart. Digitalne su vještine pokazali  i video uratkom kojim su čestitali 20. rođendan Europskom centru za moderne jezike u Grazu i tako sudjelovali u zajedničkom pothvatu mnogih škola diljem Europe. 

Klikom na dolje navedenu poveznicu možete pregledati rezultate projektnih aktivnosti: 

https://read.bookcreator.com/QGivmQC5NeUGiMLXBNF4mTC2lHo1/wMa3As2ER4qvPmVjustsvQ

 
MJESEC ŽIDOVSKE KULTURE
Židovska zajednica u Osijeku bogatim je programom obilježila Mjesec židovske kulture, a aktivno i raznoliko priključila se i naša škola promičući vrijednosti tolerancije i različitosti.
Tako su učitelj lik. kulture D. Šokičić i knjižničarka S. Rem priredili zanimljive izložbe u prostoru škole, a gđa Nives Beissmann je održala predavanje za temu "Židovstvo". Pažljivo su ju slušali sedmaši i s. A. Vuković, a potom osmaši i učiteljica H. Sakoman.
U Tvrđi su 5.a i b s učiteljicama T. Kradijom i J. Vrban te 6. c i učiteljica M. Jerković posjetili neobični Muzej osobnih priča. Ondje su sudjelovali u različitim aktivnostima vezanim uz temu židovstva, dijaloga i tolerancije u tzv. Živoj knjižnici. Interaktivno su razgledavali postav Muzeja, ali i opipavali i glasno komentirali izloške, na poticaj voditeljice. Svoje dojmove podijelili su i poslije satu, a neki radovi bit će objavljeni i u časopisu "Menora".
Radujemo se zajedno s učenicima što im širimo vidike i učimo toleranciji i dijalogu, što i jest bila krovna tema.
 
Ostale fotografije i službeni letak pogledajte ispod obavijesti.
RASPORED SATI

Dragi učenici i poštovani roditelji,

u nastavku možete pogledati raspored sati za učenike 1. – 8. razreda.

Učenicima 1. – 4. razreda učiteljice će dodatno objasniti izmjene u rasporedu sati za 1. tjedan i 2. tjedan ukoliko ih ima.

Svim učenicima želimo puno uspjeha u radu u novoj školskoj godini!

OŠ „Tin Ujević“, Osijek

DOČEK PRVAŠIĆA
Veselo i razdragano dočekani su naši novi prvašići!
 
Učiteljice Mirna Grbec i Tanja Jagustin te stručna služba škole i ostali učitelji pljeskom su pozdravili svakog prvašića. Njih je ugodno iznenadila i ravnateljica i to slatkim paketićima - poklonima osječke "Karoline d.o.o.".
A svečani program dobrodošlice za njih su priredili učenici 2. a i 2. b koji su im poručili da ih u školi čeka puno smijeha, puno prijatelja i puno učenja. 
 
vijesti

OBAVIJEST ZA PRVAŠIĆE I NJIHOVE RODITELJE

Autor: Magdalena Pišćak, 1. 9. 2021. 08:13

Svečani, prvi dan škole za naše drage prvašiće i njihove roditelje započinje svečanom priredbom dobrodošlice u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine.
Učenici 1.a sa svojim roditeljima dolaze u 17 sati na glavni školski ulaz i ulaze u hol.
Roditelji nose svoje maske, a prvašići prazne školske torbe. 
Učenici 1.b sa svojim roditeljima dolaze u 17.20 sati na glavni školski ulaz i ulaze u hol.
Roditelji nose svoje maske, a prvašići prazne školske torbe. 
 
Radujemo se zajedno vašem prvom danu! 
[više]

OBAVIJEST O RODITELJSKOM SASTANKU ZA PRODUŽENI BORAVAK

Autor: Magdalena Pišćak, 30. 8. 2021. 08:45

Poštovani roditelji,

 

u srijedu, 1. rujna 2021., u 18 h, u holu škole održat će se roditeljski sastanak za produženi boravak. Na sastanak su pozvani svi zainteresirani roditelji učenika 1. i 2. razreda. Sukladno epidemiološkim mjerama molimo sve roditelje da ponesu maske.

učiteljice produženog boravka:

Antonija Dakić, magistra primarnog obrazovanja

Ivana Kikić, magistra primarnog obrazovanja

[više]

UPUTE I OBAVIJESTI NA POČETKU ŠKOLSKE GODINE

Autor: Magdalena Pišćak, 27. 8. 2021. 13:13